• traduceri medicale

Traduceri în domeniul medical

Un domeniu foarte specializat îl reprezintă traducerile medicale. De aceea considerăm că acestea trebuie sa fie efectuate doar de traducători cu experiență în acest domeniu. În acest sens preferăm să folosim pentru acest tip de proiecte traducători care sunt medici sau sunt implicați în sistemul medical.

Specific traducerilor din acest domeniu este, printre altele, terminologia specializată ce ține cont de termenii uzuali utilizați în mod constant pe această piață, și adaptarea termenilor și expresiilor potrivit scopului materialului tradus.

În plus, în medicină apar, odată cu dezvoltarea științifică, expresii și abrevieri medicale, care nu pot fi înțelese de oricine. Anual apar noi denumiri de medicamente iar în spitale și clinici sunt implementate cele mai recente tehnologii medicale. Toate acestea impun birourilor de traduceri un standard înalt al managementului proiectelor ce cuprind termeni medicali.

Biroul de traduceri IATOM vă poate sprijini în traducerea următoarelor texte medicale:

Studii clinice, studii farmacologice, articole despre tehnologia de laborator, noutăți științifice, rapoarte medicale
Prospecte de medicamente, specificații de produse, pliante, prezentări cu produse medicale, chestionare în domeniul medical
bilete de externare sau de ieșire din spital, rețete medicale, rezultatele analizelor sau teste de laborator, evaluări medicale
Corespondența dintre medici și pacienți, atestate și rapoarte medicale, fișe de informații.

Distribuie acest articol