• functia de traducere bing

Traducere automată Bing pentru Twitter

Pentru două luni, utilizatorii Twitter au putut folosi funcţia de traducere Bing pentru a traduce tweet-urile în limbi diferite. Acum, această funcţie a dispărut. Apărută de ceva timp în cursul acestui an, ea permitea utilizatorilor de Twitter să traducă postări din altă limbă. La momentul respectiv, a părut surprinzător că Twitter a folosit uneltele de traducere Microsoft, în locul celor de la Google. Twitter a eliminat discret această funcţie săptămâna trecută. Mai puţin clar este dacă această funcţie este oprită doar temporar, urmând să revină cândva în viitor.

Faptul că Twitter a adăugat o funcţie de traducere serviciului său este unul important. Compania americană înregistrează cea mai mare creştere în afara ţării, şi acum utilizatorii văd mai frecvent ca înainte postări în alte limbi. Posibilitatea de a traduce rapid aceste tweet-uri şi de a vedea despre ce este vorba a fost o funcţie importantă pentru unii utilizatori.

Un motiv pentru dispariţia funcţiei de traducere Bing ar putea fi slaba ei performanţă. Un purtator de cuvânt al Twitter a refuzat să comenteze acest aspect. Ce ştim însă este că, după cum a declarat cu alte ocazii, Twitter experimentează adesea cu funcţii noi. Din când în când, aceste experimente devin funcţii permanente, alteori se renunţă la ele. S-ar putea spune în acest moment că funcţia de traducere face parte din al doilea grup. S-ar părea că Twitter a experimentat cu funcţia de traducere Bing şi nu le-a plăcut suficient în final. Ce e important de semnalat în legatura cu eliminarea acestei funcţii de traducere este că era o funcţie realmente utilă, ţinând cont de marele număr de tweet-uri care circulă într-o varietate de limbi, şi pare o mişcare surprinzătoare din partea Twitter să renunţe la ea. Multe persoane au semnalat deja dispariţia funcţiei de traducere şi unii îşi exprimă dezamagirea în legătură cu asta.

Când funcţia Bing de traducere a apărut pe Twitter, directorul executiv al Microsoft, Satya Nadella, a salutat apariţia ei printr-un tweet; acum nu a postat încă nimic în legatură cu dispariţia acestei funcţii. Ţinând cont de importanţa unei funcţii incluse de traducere, putem bănui că Twitter va reveni cu o variantă îmbunătăţită, deşi e posibil să nu mai fie vorba despre Bing. Diverse companii de mare calibru şi-au dezvoltat sau au cumpărat în ultima vreme tehnologii de traducere automată. eBay a cumpărat Apptek, Apple şi-a dezvoltat propria tehnologie, Facebook foloseşte Bing dar a achiziţionat şi tehnologie de traducere automată. Twitter şi-ar putea dezvolta de asemeni o soluţie proprie, sau să cumpere companii precum Pangea.

Distribuie acest articol