• problema cu diacriticele

Pune diacriticele mai uşor

Vi s-a întâmplat probabil de multe ori să trebuiască să adăugaţi diacritice unui text în limba română. Această muncă de corectură este în general una migăloasă, şi mai ales când avem de a face cu un text lung, munca pare să nu se mai termine.

Din fericire, există mai multe aplicaţii online menite să uşureze acest proces. Vă recomandăm una foarte eficientă şi uşor de utilizat: diacritice.opa.ro

Utilizarea este foarte simplă. Scrieţi sau copiaţi textul fără diacritice în formularul aplicaţiei. Aplicaţia va adăuga automat diacriticele, şi vă va da posibilitatea să corectaţi greşelile direct în text; daţi click pe cuvântul greşit şi aplicaţia va deschide un mic meniu cu variantele posibile de aplicare a diacriticelor. Aplicaţia se descurcă destul de bine, descoperind cuvintele care au nevoie de diacritice şi alegând varianta corectă în marea majoritate a cazurilor. Veţi avea puţine corecturi de făcut. Rezultatul final este un text în limba română, cu diacritice, gata să fie selectat în format text sau HTML.

Noi am fost mulţumiţi de cum s-a comportat aplicaţia, şi nu ne rămâne decât să v-o recomandăm şi dumneavoastră.

Distribuie acest articol